dinsdag 10 februari 2015


Welkom op mijn broodblog!

Gewoon Brood..tja, brood is zo gewoon, zo'n alledaags product, dat je er niet altijd bij stil staat. Het is overal te koop, wordt gegeten bij zoveel maaltijden en elk land kent zijn eigen soorten en specialiteiten.
Het allerlekkerste brood is toch wel als het vers, ambachtelijk gebakken is; een knapperige korst, zacht en luchtig van binnen en een heerlijk aroma. Helaas bakken nog maar weinig bakkerijen echt zelf hun brood; zij krijgen het aangeleverd uit grote bakkerijen (fabrieken), waardoor het ambachtelijke plaats heeft gemaakt voor massaproductie met toch wat minder karakter qua uiterlijk en smaak.
Hoe kom je dan toch aan goed, vers brood met die knapperige korst?
....Gewoon zelf bakken!
Of het nou eenvoudig brood is voor je ontbijt, desembrood, croissants, of wraps voor je avondmaal, het is niet zo moeilijk en hoeft ook niet heel veel tijd te kosten om uit je oven te toveren.
Op deze blog zul je veel informatie en inspiratie kunnen vinden om zelf aan de slag te gaan. Het enige wat je nodig hebt is een eenvoudige oven, meel, zout, water, gist en je handen en je zult versteld staan van het resultaat!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten