dinsdag 17 februari 2015



Er gaat toch niets boven een goed zuurdesembrood. Enigszins luchtig en vol van smaak. Vandeweek maakte ik kleine boules met een stevig voordeeg naar een recept van www.weekendbakery.com
Een voordeeg ja...dus dat betekent een dag van te voren beginnen. Een kleine hoeveelheid deeg waar maar een paar eetlepels desem inzitten en dat dan lekker laten borrelen voor je het verwerkt in het uiteindelijke deeg. En dat geeft super veel smaak aan je brood!
Het uiteindelijke deeg had een hoge hydratatie (oftewel heel nat en bijna "onhandelbaar"). Een dergelijk deeg valt niet te kneden, maar maak je elastisch door het regelmatig te rekken en vouwen, de zogenaamde "stretch and fold" methode.
Het resultaat; een knapperig brood dat aan de binnenkant zacht, luchtig en vol van smaak is.
Dat smaakt prima met zelfgemaakte humus of (ook zelfgemaakte) chocopasta!

Oja, de broden zijn (waren, want ze zijn allang op!) in het echt donkerder dan op de foto. Ik kan beter brood bakken dan fotograferen...



Geen opmerkingen:

Een reactie posten